2014. évi NIBE tervezői látogatás Svédországban

A Penta-Klíma Kft. szervezésében az idén is megrendezésre került a NIBE anyacégénél Markaryd-ban hét tervezőnk meghívásával a képzési napok program. Továbbképzés, a gyártástechnológia teljes körű bemutatása, és működő mintarendszerek megtekintése mellett lazító, szabadidős, valamint aktív időtöltés is része volt a programunknak. Megérkezést követően, a repülés izgalmait a Malmö központjában található Steak House-ban, egy méretes steakkel és svéd sörspecialitással enyhíthettük.

NIBE tervezői napok a svédországi Markarydban.
NIBE tervezői napok a svédországi Markarydban.

A NIBE gyáregység központja Markarydban, Malmö-től cca. 160 km-re fekvő városban üzemel, ahová bérelt gépjárművel vittük el tervező kollégáinkat. A NIBE fogadásunkra aznap este egy kellemes Western farmon rendezett játékos feladatokkal megtűzdelt programot, és látott vendégül ide illő speciális ételekkel, na meg italokkal. Másnap már a munka ideje is elkövetkezett!
A NIBE saját képzési központjában a berendezések közvetlen hozzáférésével, működés közbeni paraméterek megfigyelésével győződhetett meg minden tervező kolléga a termékek magas szintű minőségről. Minden levegő-víz hőszivattyú zajszintjéről természetes közegben, ill. labor körülmények között is meggyőződhettek, mely után egységes kiváló vélemény alakult ki ezen berendezések telepíthetőségét illetően.

A geotermikus hőszivattyús rendszerek gyakorlati alkalmazását bemutató előadást követően, egy a NIBE kandallókat gyártó üzemegységében 540 kW teljesítményű 9 db 60 kW-os berendezés kaszkád üzemben működő rendszert tekintettünk meg. Nagyszerű látogatást tettünk a hőszivattyúkat gyártó üzemben, ahol a lemezmegmunkálástól kezdődően a legmagasabb robot technológiát alkalmazó, kalorikus egységet összeszerelő berendezéseket is láthattuk.Meggyőződtünk arról is, hogy minden hőszivattyú csak is tesztüzemet követően kerül a csomagolási helyre, és szúrópróbaszerűen egyes berendezéseket teljes vizsgálaton futtatnak keresztül. A nagymennyiségű automata gép, és a tökéletesen megszervezett munka-folyamatoknak köszönhetően, magas termelékenység és magas minőség jellemzi a teljes gyárat, és termékeit. Mindennek és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhető a NIBE termékek magas színvonala és elérhető árai. A kimerítő nap végén a helyi sportcentrumban egy pihentető BOWLING bajnokság keretében búcsúztunk el a vendéglátóinktól.

Ez úton köszönjük minden résztvevőnek a jó hozzáállást és barátságos közösségi hangulatot!

"Komfort kompromisszumok nélkül."

Következő bejegyzés
« Prev Post
Előző bejegyzés
Next Post »