Siófoki társasház fűtése NIBE hőszivattyúkkal


SIÓFOKI 24 LAKÁSOS TÁRSASHÁZ

A társasház építtetője több éve hőszivattyús rendszereket használ ingatlanfejlesztései során. A beruházó nem csak a manapság divatos, zöld trend miatt használ megújuló energiákat hasznosító hőszivattyús rendszereket, hanem azért is, mert beruházási költségük versenyképes a hagyományos, gázkazán-folyadékhűtő párost alkalmazó rendszerekkel szemben.

Az épületben található lakásokat közös központi fűtés, hűtés és használati melegvíz termelő rendszer látja el. A rendszer központi eleme 6 db NIBE F2040-16 levegő/víz hőszivattyú, mely az épület mellett kívül, a gépészeti helység szomszédságában lett elhelyezve.

A gépészeti helységben a hőszivattyús rendszer további elemei mindösszesen 6m2 alapterületű helyet foglalnak el. Ezen a kis alapterületen minden gépházi szerelvény helyett kapott, többek között 2db NIBE VPB 1000 literes használati melegvíz tárolót, 1 db NIBE ELK 26 tartalék elektromos kazán, 2 db keringtető szivattyú, tágulási tartályok, vezérlés. A lakásokban a padlófűtés és fan-coilok is találhatóak, ez utóbbi fűtésben és a légkondicionálásban is részt vesz. Az egyes lakások önálló vezérlése kapcsolatban áll a hőszivattyús rendszerrel, így az csak abban az esetben fűt vagy hűt, amennyiben bármelyik lakásnak igénye van rá.

A hőszivattyús rendszer NIBE Uplink távfelügyelettel rendelkezik.

A hőszivattyús rendszer még gazdaságosabb üzemeltetése érdekében H-tarifás villanyórán keresztül kapcsolódik a villamos hálózatra. A társasház fűtési csúcsigénye télen 78 kW, a nyári hűtési csúcsigény pedig 58 kW.


Télen a fűtést alapvetően padlófűtés szolgálja ki, gyors felfűtésre pedig a fan-coilok is használhatóak. A nyári légkondicionálást fan-coilok szolgáltatják. A kültéren elhelyezett hőszivattyúk teljesen belesimulnak az épületbe, esztétikus megjelenés biztosítva a teljes rendszernek.

SIÓFOKI 16 LAKÁSOS TÁRSASHÁZAK

Geotermikus fűtéssel, hűtéssel és közösségi medencefűtéssel.

A Balaton partján, gyönyörű környezetben épült három 16 lakásos társasház, melyhez közös szabadtéri medence is tartozik. Az ingatlanfejlesztő NIBE geotermikus hőszivattyús rendszerrel oldotta meg az épületek fűtését, hűtését, használati melegvízzel való ellátását és a medence temperálását is.


Az épületek önálló, független fűtési rendszerekkel rendelkeznek. A talajszondákhoz kapcsolódó NIBE F1345-40 geotermikus hőszivattyú a használati melegvíz tárolókat és az épület felületfűtését is ellátják energiával. A mennyezethűtés passzív hűtési hőcserélőn keresztül történik. A teljes gépházat a hőszivattyúk automatikája vezérli. A rendszerek internetes távfelügyeleten keresztül elérhetőek.

A hőszivattyús rendszerek H-tarifás mérőórán keresztül csatlakoznak a villamos hálózatra. Épületenként 2-2 db NIBE F1345-40 hőszivattyú található, melyek 19-19 db talajszondához kapcsolódva hasznosítják a geotermikus energiát. A szükséges használati melegvíz tárolásáról 2-2 db NIBE VPB 750, emelt hőcserélő felületű tároló gondoskodik. A hűtési energiát a talajszondák szolgáltatják, hőcserélőn keresztül. Az épületben padlófűtés és mennyezet fűtés/hűtés található. A kültéri medence fűtéséről az egyik társasház hőszivattyús rendszere gondoskodik kora tavasztól késő őszig, az igényeknek megfelelően.

"Komfort kompromisszumok nélkül."

Következő bejegyzés
« Prev Post
Előző bejegyzés
Next Post »