Társasház építők figyelmébe!

2016 év a családi házak és társasházak építésének újra fellendülésének kezdetét jelenti.
Több, nem feltétlenül műszaki intézkedések összességében az építési kedvet hivatottak helyreállítani, hiszen az igények jelentősen fokozódtak az utóbbi időben. Ez vonatkozik az épületek kivitelezésének műszaki színvonalára, és az energetikai tulajdonságaira is.

Az energetikai követelmények már az építési engedélyhez tartozó energetikai tanúsítványban is testet öltenek, melynek a hő átbocsátási tényezők felső határai egyre alacsonyabb értékben jelennek meg a 7/2006 évi Korm. rendelet aktuális módosításában.

Ezek egyre erősebb hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező építő anyagokat és nyílászárókat jelentenek. Az EU rendeletei szabnak irányt a fejlődésnek hazánkban is, amelyek például már azt is előírják, hogy 2020-tól éves szinten mérve csak  nulla energiafogyasztású épületek épülhetnek. Ez nem jelent ugyan nulla értékű energiafelhasználást, előírja viszont az alacsony értékű felhasznált energia helyben történő megtermelését. Amennyiben a fűtés, hűtés és használati melegvíz előállítása elektromos hajtású hőszivattyúval történik, természetesen a felhasznált alacsony villamos energia felhasználás előállítása napelemekkel történhet meg legegyszerűbben.

Az „A” energia osztályú épület minősítés elérése legegyszerűbben és gazdaságosan az ugyancsak megújuló energiaforrást hasznosító hőszivattyúkkal érhető el.

Társaságunk a magyarországi hőszivattyús rendszerek egyik vezető megvalósítója, a svéd NIBE AB hazai képviselete. Megvalósult vagy megvalósulás alatt lévő társasházi hőszivattyús beruházások, ahol NIBE hőszivattyúkra esett a választás:

- Loft Astoria (Budapest, V. kerület)
- Vízisport és Téglagyártó utcai társasházak (Budapest, XX. kerület)
- Frankel, Ganz és Bajvívó utcai társasházak (Budapest, II. kerület)
- Aranyhegy Lakópark (Sopron)
- ÖKO Társasház (Mosonmagyaróvár)
- Admiral Garden apartmanházak (Siófok)

Berendezéseinket a teljességre való törekvés jellemzi a svéd egyszerűséggel párosulva. Minden felmerülő igényre gyári megoldást tudunk ajánlani, beleértve a hűtést, fűtést, HMV előállítást, medence temperálást, napkollektorok és napelemek, szellőztetők és külső hőtermelők rendszerbe illesztését és vezérlését. A rendszerek kialakítása viszonylag kevés szerelési munkával jár, pontos előkészítésükkel tudunk e legegyszerűbb, legjobb megoldáshoz jutni.

Pontosan ismerjük a passzív hűtés, a szimultán fűtés és hűtés alkalmazásának lehetőségeit, s nem hiába jellemzők rendszereinkre a megbízhatóság és igen magas energia hatékonyság elérése. Az építtető igényétől és a rendelkezésre álló hőforrás elérhetőségétől függően valósítunk meg levegő-víz és geotermikus hőszivattyús rendszereket is.

Az új épületeken kívül a régebbi épületek épület energetikai felújítása is a tevékenységi körünkbe tartozik. A rendelkezésre álló  energia fogyasztási adatok segítségével konkrét felújítási javaslatot tudunk adni valamennyi érdeklődőnek, 95%-os pontossággal meghatározva a felújítás megvalósítása esetére vonatkozó energia felhasználás értékét.

Megvalósult rendszereink üzembiztonságát az évek óta alapfelszereltségként biztosított internetes távfelügyelet is tovább fokozza.

A leírtak alapján bővebb információkért kérem olvassák el a www.pentaklima.hu, és a www.nibe.hu honlapjainkon található anyagokat , és keressék értékesítő munkatársainkat.

Szolnok, 2016. november 9.


Szép István
ügyv. ig.

"Komfort kompromisszumok nélkül."

Következő bejegyzés
« Prev Post
Előző bejegyzés
Next Post »