Beszállítók

NIBE AB  

NIBE logoA NIBE Industrier AB anyavállalat (székhelye Markaryd, Svédország) 1997 óta a Stokholmi Tőzsdén jegyzett részvénytársaság (O csoport).

NIBE Industrier AB 44 gyárával, 8000 fő alkalmazottal és 8800 millió korona árbevételével Skandinávia legnagyobb gyártója a háztartási fűtéstechnikai termékek piacán és Európában piacvezető szerepet tölt be a hőszivattyúk, villamos vízmelegítők és villanybojlerek területén (csak hőszivattyúból évi 60-65000 db-ot értékesítenek). Mint Európa egyik vezető fűtéstechnikai gyártója, három fő üzletággal rendelkezik: NIBE Element, NIBE Heating és NIBE Stoves.

A NIBE hőszivattyúit saját maga fejleszti és gyártja is a svédországi Markarydban található gyárában, felhasználva több évtizedes tapasztalatait és hagyományait a hőszivattyú gyártás területén. Termékei hosszú élettartamú, energiahatékony berendezések, melyek környezetbarát megoldásokat kínálnak és hozzájárulnak környezetünk hosszú távú megóvásához.

NIBE Energy Systems

NIBE Energy Systems Európa egyik vezető vállalata a fűtési, hűtési és szellőztető rendszerek piacán, piacvezető a hőszivattyús technológiák terén, valamint Skandinávia, Lengyelország és Csehország piacvezető gyártója a háztartási fűtéstechnikai termékek piacán. A NIBE Energy Systems küldetése, hogy családi házaktól a kereskedelmi-ipari létesítményekig olyan rendszereket kínáljon, melyekkel mindig biztosítható a kellemes belső klíma és a szükséges használati melegvíz mennyiség. Mára a fejlesztéseknek köszönhetően a legegyszerűbb berendezésektől iparág high-tech rendszerekig bővült. Partnerei az RMI szektor szereplői (Renovation, Maintenance, Improvement) és egyéb építőipari vállalatok.

NIBE Stoves

NIBE Stoves piacvezető a fatüzelésű kandallók piacán Svédországban és meghatározó szereplője Európa kandalló-piacának. A NIBE Stoves küldetése, hogy olyan vonzó megjelenésű, formatervezett és jó ár-érték arányú fatüzelésű kandallókkal és kapcsolódó kéményrendszerekkel lássa el a piacot, melyek fejlesztése és gyártása során elsődleges hangsúlyt kap a környezettudatosság. Legfontosabb célcsoportja az újépítésű és meglévő lakások tulajdonosai, valamint az üdülővel rendelkező magánszemélyek.

NIBE Element

A NIBE Element a világ egyik vezető gyártója a komplett elektromos fűtőberendezések, fűtőelemek és komponensek piacán. Észak-Európában piacvezető és Európaszerte is fontos szereplője a villamos fűtőrendszerek alkatrész piacának. A NIBE Element küldetése, hogy elektromos fűtőelemekkel és komponensekkel lásson el termékgyártókat, valamint végfelhasználókat. A piac két fő szegmensre tagozódik: OEM, ahol a fűtőelem egy végtermék részét képezi, és ipari, ahol a fűtőberendezések a gyártási folyamatban vesznek részt.

MTA SpA

MTA logoA tiszta energia és a hagyomány elkötelezett híve több, mint harminc éve.
Az MTA a piac három területét igyekszik lefedni. Így a légkondicionálási területen teljes termék választékával ki tudja elégíteni a felmerülő igényeket, teljes a sorozat az ipari, technológiai területen, valamint a sűrített levegő és gáz hűtve szárítás területén is. Az MTA fejlesztései erre a három területre koncentrálódnak, és célja az ügyfelei részére mindenkinek a saját területén a megfelelő előnyök biztosítása.

MTA azt tűzte ki céljául, hogy tökéletesítse az emberiség kapcsolatát két természetes energia forrással, a levegővel és a vízzel, optimalizálva energia átalakításukat. Az MTA innovációs befektetései garantálják a legfejlettebb technológia alkalmazását, és világszerte tapasztalt szakember gárda garantálja ügyfelei legmagasabb szintű megelégedettségét.

Az MTA története 1982-ben kezdődött, hála a vállalkozó szellemű négy alapító partnernek: Giuseppe Cassetta, Mario Mantegazza, Giancarlo Milani és Antonio Pengonak.

A Társaság több mint 30 éves múltra tekint vissza, és növekedési pályája folyamatos és töretlen. Öt éve született meg első saját alapítású kereskedelmi vállalata Franciaországban. 1990-ben forgalmának már több, mint 50%-a a külföldi piacokon realizálódott. A következő években fokozatos fejlesztések eredményeként, bagnoli és conselvei termelési létesítmények kerültek kialakításra, melyek teljesítménye 1997-ben 33 millió €-t ért el 215 alkalmazottal.

Az MTA hivatalosan 60 országban képviselt, és négy kontinensen összesen 8 leányvállalata vesz részt az értékesítésben. Az MTA stábja és képviselői közvetítik a tudást és előnyt a folyamatos tréningeken, oktatásokon. A szerviz team biztosítja, hogy az ügyfelek hosszú időn keresztül megelégedetten használhassák berendezéseinket, optimális energia felhasználás mellett.

2004-ben vált az MTA SpA teljessé, elkészült a harmadik termelő létesítménye Tribanoban. 2008 végén történt meg a Társaság fontos vállalati folyamatainak átszervezése, ami a tevékenység újbóli értékelését is jelentette, az üzleti tevékenység újratervezésével együtt.

Nagy erejű kihívásokra kellett megfelelő választ adni és megelégedésre kiváló eredmények születtek a globális piacon, sikerült fenntartani a megfelelő növekedést.

Ez a stratégia, és az elkötelezettség a „PURE ENERGY” irányában továbbra is jó helyet biztosít számukra a piacokon ahol jelen vannak 30 éve, és export részesedésük több mint 80%-kal nőtt az évek során. Az MTA konszolidált forgalma közel 70.000.000 eurót ért el 2011-ben 400 munkással, beleértve MTA SpA-t és hét külföldi leányvállalatát is. Ilyen adatokkal ünnepelte első harminc évét a sikeres MTA!


ICS CoolEnergy AG

Egy hűtőberendezés bérlése gyors és könnyű megoldást jelenthet különleges rendezvényekre. A Penta-Klíma Kft. az ICS CoolEnegy AG hatalmas technológiai flottájára támaszkodik, a megbízható és üzembiztos Climaveneta és MTA hűtőberendezéseink és területi szolgáltatásaink bármikor a rendelkezésére állnak kiállítások, koncertek, fesztiválok és egyéb események szervezésének lebonyolításához.

Sabiana SpA

Sabiana logoA Sabiana SpA 1929-ben alakult meg, alapítója a lombard Franco Binaghi és toszkánai Benvenuto Anatrella. Mint sok más olasz vállalat ez is egy kézfogással indult 83 évvel ezelőtt, később az örökösök a két alapító szenvedélyével folytatták munkájukat. Küldetésük ma is az olyan megbízható és eladható termékek gyártása, amelyek fokozzák a kényelmet és a komfortot minden munkahelyen, szórakoztató- és lakókörnyezetben.

Az első elektromos légfűtőket 1935-ben kezdték gyártani. Közvetlenül a második világháború után kezdődött a melegvizes hőlégbefúvók (unit heaterek) gyártása. Hét különböző változatban, fűtésre és hűtésre hasznosítják sok ezer létesítményben az egész világon.

A hetvenes évek során az első nemzetközi energiaválság alatt, az Alfa Romeo létesítményekbe javasoltak innovatív fűtési megoldásokat, mennyezeti sugárzó paneleket, melyek telepítési magassága 12 m-re volt a padozat szintjétől. Bár még el sem kezdődött a sorozatgyártás, a Sabiana elkezdte első 10 km-nyi sugárzó panel gyártását, melyet akkora ügyfél elégedettség fogadott, hogy a következő években további 20 km-nyi panelt került leszállításra. Azóta több mint 25.000 létesítményben, a legkülönbözőbb környezetben, (kicsi, közepes, nagy épületek, bevásárló központok, repülőgép hangárok, sport-és szabadidős létesítmények, mezőgazdasági létesítményekben) igazolják helytállóságát. Olyan helyen alkalmazzák, mint az új toulousei (francia) repülőgépgyár, ahol a legrangosabb európai termék készül: az új 800 üléses Airbus A380.

A hetvenes évek vége felé jelentek meg az első igények az irodai légkondicionálók, a fűtő és hűtő konvektorok irányában. A gyártott és értékesített otthoni és irodai alkalmazásokat fokozatosan váltja fel a fan-coil (klímakonvektor), mely az egyik legelterjedtebb légkondicionáló rendszer, valamint a Sabiana legfontosabb terméke lesz. Ezek voltak azok az évek, amikor olasz design alapján megkezdték a gyártást, mely az egész világ átvett, és a vezető ipari tervezők nyertese Lorenzo Bonfanti, Golden Compass díjat kapott. A pompás kialakítás, kombinálva a hagyományos megbízhatósággal és az alacsony zajszinttel biztosítja a Sabiana termékek jó piaci lehetőségeit.

A kilencvenes években két stratégiai döntést hoztak a cég jövője szempontjából: Az egyik döntés a rozsdamentes acél cső kémények házon belüli gyártása, így hamarosan a SABIANA lett az egyik olasz piacvezető, és a teljes termékválaszték megvalósítása érdekében a vízalapú fűtési, hűtési rendszerekhez, kezdték el gyártani a légkezelőiket.

1995 óta minden Sabiana fan-coilnál lehetőség van az innovatív elektrosztatikus szűrő, úgynevezett Crystall beépítésére. 2004 márciusában Mostra-Comfort Convegno Expo Milánóban: Sabiana bemutatta a legújabb családi ékszerét a SkyStar (OEM TOPLINE) kazettás fan-coilját. Ez a termék képviseli a Sabiana legfejlettebb termékeit, és teszi a vállalatot a vezető európai gyártóvá.

Mára a Sabiana közvetlenül 190 főt foglalkoztat és három gyára Milánó közelében található, teljes területük 65.000 m². Saját kutatási és fejlesztési laborral rendelkezik, éves árbevételének 4%-át költi fejlesztésre. A kontinens legnagyobb gyártósorával Európa piacvezetője fan-coil értékesítés tekintetében, míg termoventilátorok értékesítésében az előkelő második helyezéssel rendelkezik. 45 professzionális értékesítési irodájuk van Olaszországban és több mint 75 forgalmazójuk Európában, Észak-Amerikában valamint a Közel-Keleten. Értékesítése több mint 70.000.000 €-t tett ki, melynek felét az export adja.

2014 júliusában az AFG Arbonia-Forster-Holding AG vált a Sabiana többségi tulajdonosává, a svájci cégcsoport építés-technológiai divíziójának önálló gazdasági egységeként működik tovább.

Tecnoclima SpA

A Tecnoclimát Trento környékén alapította 1973-ban Alfonso Vescovi, aki a fűtés és légtechnika területén akkor már nagy tapasztalattal rendelkező szakembernek számított. A vállalat termékkínálatában légfűtő, szellőztető, szárító és hővisszanyerő berendezések, valamint légkezelésre és légkondicionálásra használt egységek találhatóak. A több mint 40.000 m² területű vállalat fő tevékenységi köre légkezelők gyártása.

Saját fejlesztésű (DRY) közvetlen hőközlést megvalósító technológiájának alkalmazásával a Tecnoclima iparágának vezető vállalata mind technikai, mind gyártási és értékesítési vonatkozásban.

A Tecnoclima által tervezett és gyártott berendezések a legrangosabb tanúsítványokkal rendelkeznek. Az iparág egyik legszélesebb termékkörét adó berendezések minőségi gyártását a beszállítók alapos megválasztása, a berendezések szigorú tesztüzeme, valamint a gyár belső minőségi kódexének pontos követése biztosítja.
Több mint 300 készülék érhető el ipari, kisvállalkozási, civil, mezőgazdasági és otthoni, illetve sürgősségi alkalmazása. A vállalat büszkeségét jelentő gigaberuházások közé tartozik a
- Ferrari Modenában található Scaglietti gyárának - közvetlen hőközlésű (DRY) légkezelőinek szállítása,
- a németországi Siemens gyár légkezelőinek szállítása,
- a 2006-os turini Téli Olimpia sportlétesítményeit fűtési és hűtési rendszerének szállítása, valamint
- a Tecnoclima nevéhez fűződik a legfontosabb olasz üzletház, a Barberino del Mugello, és a szibériai jakutföldi gyémántbányák fűtési rendszerének megvalósítása.Belimo mbH

A BELIMO a klíma- és szellőzéstechnikában használt légmennyiség-szabályozó szerkezetek, biztonsági csappantyúkat működtető és zsalumozgató hajtóművek, elzáró-, szabályozó- és pillangó szelepek, csapok, ablaknyitó motorok és szervomotorok világelső szállítója.


Euroklimat SpA

...