ENERGY hővisszanyerős szellőztető, rekuperátor

ENERGY (ENY) rekuperátor

Az ENERGY rekuperátorok közösségi (pl. bárok, éttermek, irodák, boltok stb.) és lakóépületek további energiamegtakarítását teszik lehetővé az elhasznált levegő hőtartalmának újrahasznosításával, friss levegőbe történő visszatáplálásával.

ENERGY rekuperátorA hőcserés szellőztetés keresztáramú hőcserélőn keresztül történik, melyet a hőmennyiség 50%-75%-ának visszanyerésére terveztek.

Az ENERGY rekuperátor 6 méretben (ENY 1-6) vízszintesen és 5 (ENY 2-6) méretben függőlegesen is beépíthető, a szállított légmennyiség 400 és 3.500 m3/h között mozoghat.

A berendezés vázszerkezetét 24 mm vastagságú hő- és hangszigetelt, nagy sűrűségű poliuretán töltetű, horganyzott acél héjazású szendvicspanelek alkotják.

A legkisebb ENY 1 változat a szendvicspanelek mellett további, habanyaggal szigetelt önhordó paneleket tartalmaz.

Az oldalsó panelek könnyedén leszerelhetőek, így akár a beépítés helyszínén is egyszerűen állítható a be- és kifúvás.

A hő közlése mozgó alkatrészt nem tartalmazó, és ezáltal megbízható és üzembiztos statikus keresztáramú hőcserélőn keresztül történik az eltérő hőmérsékletű friss és elhasznált légáram között. A meleg és hideg levegő két lemez közötti, osztott és egymástól elválasztott szakaszokon áramlik keresztül, melyek falán történik a hőátadás 50-75%-os hatékonysággal. A lemez felületén különleges kialakítású örvénylapok biztosítanak turbulens áramlást a nagyobb hatásfok eléréséhez.

14 mm átmérőjű kondenzvíz lefolyó beépített csepptálcával. A kompakt berendezés befúvó és elszívó, előre hajló lapátozású, valamint kettős beömlésű ventilátorait közvetlenül hajtja az egyfázisú, három sebességes elektromos motor.

48 mm vastag, G3 osztályú redős szűrők, mosható szintetikus anyagból készült F1 osztályú szűrőközeggel. Az alsó burkolat eltávolítása után a szűrők egyszerűen cserélhetőek a berendezés alján.

Speciális horganyzott lemezből készült opcionális utófűtő, megnövelt 3/8" rézcsövekkel, alumínium lamellázattal, 2,1 mm-es lamellák közötti távolsággal, sárgaréz osztókkal.