MTA moduláris szabadhűtő

Moduláris megoldás szabadhűtéshez. Az optimális szabadhűtési szint és a kívánt hatékonyság több modul rendszerbe építésével skálázható. Használhatóak különálló egységként és folyadékhűtőhöz kapcsolva is, utóbbi esetben a hidraulikus csatlakoztatást követően az MTA vezérlés automatikusan a folyadékhűtő részeként kezeli a berendezést, további programozásra nincs szükség.

MTA AquaFree Plus

elérhető változat teljesítmény kompresszor hűtőközeg hőcserélő ventilátor
szabadhűtő 242-466 kW - H2O bordáscsöves axiális

MTA Aquafree moduláris szabadhűtő
Az MTA AquaFree sorozata a legenergiahatékonyabb és egyben legrugalmasabb szabadhűtésre alkalmazható megoldás a piacon. Üzemelhet önállóan, vagy folyadékhűtőhöz illeszthető - ez esetben folyadékhűtőnk alkalmassá válik szabadhűtéses üzemmódra is, és a rendszer vezérlését a folyadékhűtő xDRIVE mikroprocesszora látja el automatikusan, további programozás szüksége nélkül.

Glikolmentes üzemeltetést lehetővé tevő készlet rendelhető olyan iparágak kiszolgálására, ahol ez követelmény (pl. élelmiszeripar). A készlethez tartozó hidraulikus kör és köztes hőcserélő egyszerűen beépíthető a folyadékhűtő és AquaFree közé.

AquaFree használatával könnyen érhet el 30%-os vagy nagyobb megtakarítást, mert jóval az ipari normát meghaladó hatásfokkal üzemel. A moduláris felépítés miatt további AquaFree egységek csatlakoztathatóak egymáshoz, így a teljesítmény testre szabható.

Minden AquaFree egységet külön mikroprocesszorral szereltek fel, így önálló üzemelésre is alkalmasak. Mindez tovább fokozza az egybeépített rendszerek hibatűrését: a folyadékhűtő vagy egyes egységek meghibásodásakor a többi AquaFree modul továbbra is ellátja feladatát. Széles működési tartomány -15 °C-tól +46 °C-ig. Minden AquaFree egység osztott, egymástól független légoldali szakaszokkal és axiális ventilátorokkal rendelkezik.