MTA távfelügyelet

MTA xCONNECT - Bejárás egy kattintással

Folyadékhűtő egy karnyújtásnyira.

Az xCONNECT az MTA válasza korunk távfelügyelettel kapcsolatos elvárásaira. Segítségével a telepített folyadékhűtőt az üzemeltető által használt épületfelügyeleti rendszerhez (BMS) csatlakoztathatjuk.
Lehetőség van helyi LAN hálózat, Ethernet alapú hálózat kialakítására, vagy az MTA xWEB távfelügyeleti rendszer telepítésére is. Felprogramozás, historikus adatok letöltése USB csatolóra, valamint számos egyéb funkció érhető el. A legfejlettebb BMS rendszerekhez történő csatlakoztatás ModBus hálózati protokoll használatával lehetséges. Lonworks, Bacnet, Profibus rendszerekhez történő csatlakoztatás feltétele a megfelelő hálózati átjáró használata, melyet az xCONNECT csomagjai nem tartalmaznak.

Helyi távfelügyeleti rendszer létrehozható intraneten, interneten, valamint Etherneten keresztül is előre megírt HTML felügyeleti oldalak használatával, melyet a folyadékhűtő vezérlője már - a gép típusától függően - tartalmaz.

Helyi Ethernet alapú hálózat lehetőséget nyújt több egység csoportos vezérlésére is. Egy folyadékhűtő Master egységként történő konfigurációját követően a csoportba tartozó összes folyadékhűtő vezérelhető a Master egység vezérlőjén keresztül, vagy távvezérlő használatával.

MTA xWEB

Az MTA xWEB a jelenleg kapható egyik legfejlettebb távfelügyeleti rendszer, mely a legmodernebb internet alkalmazásokat hasznosítja.
A kiszolgáló az összes csatlakozott folyadékhűtőtől beérkező adatot olvassa, naplózza és kezeli. Az alábbi funkciók böngészőből elérhető weboldalakon keresztül állnak rendelkezésre, legyen a vezérlés helyi, távoli vagy akár GPRS alapú:

• Dinamikus, grafikus vagy numerikus többparaméteres lekérdezés az összes analóg adatról, leadott teljesítményről és riasztásokról;
• Parancsolt beállítások és értékek távoli módosítása;
• Végrehajtandó funkciók grafikus ütemezése;
• Üzem testreszabása, pl. riasztással kapcsolatos értesítések;
• Riasztások nyugtázása és riasztási napló távoli lekérése;
• Riasztási értesítések faxon és sms-en keresztül, vagy e-mailben (kizárólag GPRS modemet tartalmazó xWEB csomag esetén).