NIBE hővisszanyerős szellőztető, rekuperátor

NIBE GV-HR hővisszanyerős szellőztető


A felújított, vagy újépítésű modern épületek fokozottan szigetelt légtömör nyílászárókkal rendelkeznek, melyekkel az épület hővesztesége és zajterhelése minimális szintre szorítható, azonban a légtömörség miatt a szükséges friss levegő szellőztetés nélkül nem tud az emberi tartózkodásra szolgáló terekbe jutni, míg az elhasznált levegő káros alkotóelemei felhalmozódnak. A lakás szellőztetésének biztosítása vagy a nyílászárók nyitásával, vagy mesterséges szellőztető rendszer kialakításával lehetséges.

Passzív ház minősítés
A NIBE GV-HR 110 hővisszanyerős szellőztető alkalmazásával csukott ablakok mellett is folyamatosan friss levegő járja át otthonát, amely kellemes közérzetet eredményez. A beépített hővisszanyerőnek köszönhetően télen a meleg elhasznált levegő hőjét táplálja vissza a friss levegőbe, csökkentve fűtési költségeit. Nyáron a hűvösebb belső levegő cseréje során a belépő friss levegő hűtésével klíma készülék használata nélkül is alacsonyabb belső hőmérséklet fenntartása lehetséges.

NIBE hővisszanyerő szellőztető
A NIBE GV-HR 110 hővisszanyerős szellőztető berendezésekkel további energiamegtakarítás érhető el az elhasznált levegő hőjének friss levegőbe történő visszatáplálásával olyan közösségi és egyéni környezetben, mint bárok, vendéglők, hivatalok és üzletek.

A kibocsátott és a friss levegő közötti hőcsere 96%-os maximális termikus hatásfokra tervezett, statikus keresztáramú (counter flow) hőcserélőben történik.

• Komplett vezérlési rendszer felhasználó barát kijelző felülettel.

• Passzív ház minősítés.

NIBE GV-HR110 -250 és -400 szellőztető berendezések ellenáramú hőcserélőjén keresztül akár 96%-os termikus hatásfok is elérhető. A berendezések befúvó és elszívó ventilátorai előrehajló lapátozással készültek és energiatakarékos EC motorokkal működnek.

Specifikációk

• F7 finom szűrő a befúvási és G4 szűrővel az elszívás oldalon.
• Komplett vezérlési rendszer felhasználó barát kijelző felülettel.

Felhasználási terület

NIBE GV-HR110 lakás szellőztetési rendszerekhez lett kifejlesztve, ahol fontos a magas hővisszanyerési hatásfok és az alacsony energiafogyasztás.

NIBE GV-HR110-250 szellőztető maximum 180 m²-es alapterületű lakóházakhoz  (átlagos belmagasság 2.7m és az átlagos légcsereszám 0.3 1/h).

NIBE GV-HR110-400 szellőztető maximum 380 m²-es alapterületű lakóházakhoz, átlagos 0.3 1/h légcsereszámmal és 150 Pa rendelkezésre álló statikus nyomással.

 Vezérlés

A NIBE GV-HR110-es berendezések előre konfigurált gyári beállításokkal rendelkezik, ezért elindításakor már nem kell a menükben installálni. A gyári beállítások lakásszellőztetési szabványoknak tartalmazza, természetesen felhasználástól függő egyedi beállításokkal finomhangolható.

• Vizes utófűtő/utóhűtő kalorifer szabályzása (kalorifer és szelep opcionális).
• Elektromos elő és/vagy utófűtő vezérlése (a fűtőelem opcionális).