NIBE melegvíz-tároló és puffertároló

BU, BUW puffertartályok

Kiváló minőségű, csőkígyó nélküli és álló kivitelű BU és BUW puffertartályok primerkör és fűtési kör hidraulikai leválasztására, a hőtöbblet eltárolására. Alkalmasak szilárd tüzelésű kazánokkal történő működtetésre is.

- Több hőforrás csatlakoztatható
- A osztályú hőszigetelés, alacsony energiaveszteség
- Szállított hő rétegződését segítő szelepműködés (BU750, BU1000)
- Többrétegű külső védőbevonat
- Eltávolítható szigetelés

UKV, UKVS puffertartályok

Puffertartályok fűtési rendszerekhez. Geotermikus hőszivattyúkhoz az UKV 40, 102, 200, 300, és 500-at ajánljuk. A NIBE SPLIT levegő/víz hőszivattyúhoz általában az UKV 40 100 és 102 használhatóak.

A NIBE UKVS 230 puffertárolót kisebb teljesítményű hőszivattyúval együtt használhatjuk szolár fűtésrásegítés érdekében. Amennyiben a tárolóban a hőmérséklet elérte a kívánt hőmérsékletet a hőszivattyú kompresszor leáll és a továbbiakban csak a napkollektor dolgozik. A tárolóban 0,75 m2 felületű bordázott felületű hőcserélő található, mely 6 m2 szolár panel fogadására elegendő.

VPA, VPAS kombinált melegvíz-tárolók

A VPAS kombinált tárolók felhasználási területe széleskörű. Rétegtárolós üzemben egyhagyományos puffer- és egy melegvíz-tárolót is kivált, így alkalmazása helytakarékos és gazdaságos megoldás is egyben.

A VPA palásthőcserélős tárolók belső tartályai különböző típusú korrózióvédelemmel érhetőek el (rézborítás, zománcozott). A hőszivattyú vagy kazán a külső tárolót fűti fel, a belső tároló palástfelületén keresztül a használati melegvízzel együtt. A belső tárolóban megengedett maximális nyomás 10 bár, a külső köpenyben pedig 23 bár. A megengedett legnagyobb üzemi hőmérséklet 95°C. A tárolók hőszigetelése kemény poliuretán, a tárolók rendkívül kis  hőveszteséggel rendelkeznek.

Kombinált használati melegvíz tároló
A VPA/VPAS tárolók két fűtőbetét csatlakozó hellyel és több hőmérsékletérzékelő zsebbel vannak felszerelve. A tárolók szigetelése eltávolítható, így szűk ajtókeresztmetszetek esetén is könnyen a gépészeti helységbe szállíthatóak (300/200 esetén 670 mm Ø, 450/300 és 300/450 esetén 770 mm Ø).
A tárolók szigetelése 1 mm vastag szürke műanyag záró szigeteléssel van ellátva.

A VPA melegvíztárolókat elsősorban hőszivattyús rendszerekhez fejlesztették ki, azonban alkalmazhatóak más típusú hőtermelőkkel kombinálva is (kazánok, szolárrendszerek).

- A tárolók három féle méretben érhetőek el: 300/200, 450/300 és 300/450.
- A VPAS tároló egy 2,3m2 felületű szolárhőcserélőt is tartalmaz.

VPB, VPBS 200-300 melegvíz-tárolók

Külső használati melegvíz-tároló kisebb teljesítményű hőszivattyúkhoz. Használatával lehetséges a kívánt mennyiségű melegvíz előállítása, vagy a meglévő rendszer kapacitásának növelése.

A NIBE új VPB és VPBS melegvíz tárolói alkalmasak hőszivattyúkhoz és/vagy napkollektorokhoz (VPBS) való illesztésre, de gáz- és olaj-kazánokhoz is jól használhatóak. Akár gépészeti helység kialakítására sincs szükség, hiszen a kis alapterület és magasság ideális helykihasználást tesz lehetővé, a rejtett csővezetés pedig tetszetős telepítést eredményez. A VPB 200, VPB 300 és VPBS 300 tárolók külső megjelenése és mérete miatt egy F1145 hőszivattyúval kevesebb, mint 1m2-en is elfér.

Melegvíztároló hőszivattyús alkalmazásokhozA közös tervezésnek köszönhetően a VPB 200, VPB 300, VPBS 300, FLM és F1145 készülékek együtt szép és áramvonalas megjelenést biztosítanak. Ráadásul egy VPB 200 tároló és egy NIBE F1145 hőszivattyú rejtett csővezetéssel kapcsolódhat egymáshoz, így a telepítés még tisztább, tetszetősebb és takarékosabb.

A NIBE VPB/VPBS tárolóknál nagy hangsúlyt fektettek a jó hőszigetelés és a gyors felfűtési időre, a komfortérzet növelésére. A NIBE VPB/VPBS tárolókat úgy tervezték, hogy az elérhető legkisebb hőveszteség mellett a nagy belső hőcserélőnek köszönhetően a tároló gyorsan felfűthető legyen. A helyi körülményektől, tradícióktól függően a tárolók zománcozott, rozsdamentes vagy rézbevonatú korrózióvédelemmel is választhatóak, mely Európában egyedülálló.

A VPBS tárolók beépített kiegészítő hőcserélőjéhez egyszerűen csatlakoztatható egy napkollektoros rendszer.

Tetszetős, időtálló megjelenés
Rendkívül szerelőbarát, köszönhetően a kistömegű kialakításnak és a felső csőcsatlakozásoknak
Az F1145/1245 hőszivattyúkkal megegyező külső dizájn
F1145/F1245 és FLM modulokkal hézagmentesen összeépíthető
VPB 200 tárolónál rejtett (burkolat alatti) csőszerelés lehetősége
Nagyfelületű belső csőköteges hőcserélő(k)
Gyors felfűtési idő
Max. 85°C-os vízhőmérséklet
Többféle korrózió védelemmel is kapható
Szolárhőcserélő (VPBS) - egyszerűen bővíthető rendszer
Megnövelt hőszigetelés a minimális hőveszteség érdekében

VPB 500-1000 melegvíz-tárolók nagyfelületű hőcserélővel

Indirekt melegvíz-tároló nagyfelületű hőcserélővel
A VPB tárolókat belső rézborítású korrózió védelemmel látják el, a belső hőcserélő ugyancsak rézből készül (VPB 1000 esetében két hőcserélő). A belső tárolóban megengedett maximális nyomás 9 bár, a megengedett legnagyobb üzemi hőmérséklet 95°C. A tárolók hőszigetelése kemény poliuretán, a tárolók rendkívül kis hőveszteséggel rendelkeznek. A VPB tárolók két fűtőbetét csatlakozó hellyel és több hőmérsékletérzékelő zsebbel vannak felszerelve.

A tárolók (1mm vastag szürke műanyag záró-) szigetelése eltávolítható, így szűk ajtókeresztmetszetek esetén is könnyen a gépészeti helységbe szállíthatóak.

HA-WH5 melegvíz-tároló

HA-WH5 olyan rozsdamentes acéltartály család, amelyet kifejezetten a NIBE F2040 levegő-víz hőszivattyú családhoz terveztek. A tartályok nagy felületű hőcserélőket tartalmaznak, amelyek maximális hőátadást biztosítanak a tárolt víz felé. A tartályok a NIBE F2040 hőszivattyú-termékcsaládhoz, vagy hagyományos gáz, olaj- vagy biomassza-kazánokhoz három egy csőkígyós változatban állnak rendelkezésre a 160–300 literes tartományban. A NIBE HA-WH5 tartályokat kiváló minőségű rozsdamentes acélból állítják elő. Két iker-csőkígyós szolár verzió is elérhető 200 és 300 literes változatban, melyek a háztartási melegvíz igény akár 70%-át fedezik a nap által biztosított ingyenes energia felhasználásával.