NIBE pelletkazán

A svéd NIBE PELLUX kazánokban felhasznált pelletet kb. 25 éve fejlesztették ki Skandináviában. A pellet egy könnyen égő, homogén szemcseméretű, általában fából készült fűtőanyag. A pelettálás során a fűtőanyagot apró méretűre darálják és szabványnak megfelelő kapszulákra tömörítik. A keletkező fapellet nedvességtartalma alacsonyabb, hatásfoka jobb a tűzifáénál, kezelése és csomagolása egyszerű és gazdaságos.

A Pellux kazánhoz rendelhető tartozékokkal, a PB20 digitális égőfejjel, pelletszállító csigával és tárolóval egy automatizált pelletadagolású és kényelmes fűtési rendszer alakítható ki. Folyamatosan magas hatásfokot és alacsony károsanyag kibocsátást biztosít a fejlett vezérlés, valamint az égéstér automatikus tisztítása (automatic sweeping).

Az optimalizált és szabályozott égési folyamatnak köszönhetően a hamu mennyisége töredéke a fatüzelésű berendezésekhez képest, de a Pellux kazán megnövelt méretű salaktálcája miatt még ritkábban van szükség takarításra.

NIBE PELLUX 200


NIBE PELLUX pelletkazán
NIBE PELLUX 200 pelletkazán családi és ikerházak fűtésére valamint használati melegvízzel való ellátásukra. Bármilyen modern pellet égőfej könnyedén csatlakoztatható. A használati melegvízkészítés egy lemezes hőcserélőn keresztül történik. A kazán saját belső keringtetőszivattyúval is rendelkezik.

A kazán alacsony magassága miatt könnyen telepíthető. A vízoldali csatlakozások a készülék tetején találhatóak, így beépítéskor is könnyen hozzáférhetőek.

A NIBE PELLUX 200 beépített keverőszeleppel rendelkezik, külső és belső hőmérséklet érzékelőjének segítségével időjáráskövető szabályozásra is képes.
A pelletkazán tartalmaz egy 9 kW-os, több-fokozatú fűtőpatron sort is, mely kiegészítő, vagy tartalék fűtésként is alkalmazható.

• Távvezérlésre felkészített.
• Beépített keverőszelep időjáráskövető szabályozáshoz, külső hőmérsékletérzékelőkkel.
• Standard terhelésfelügyelettel.
• Rozsdamentes acélból készült lemezes hőcserélő.
• Melléklevegő (huzatszabályzó) berendezéssel.