Penta FCU távfelügyelet

Penta FREE vezeték nélküli vezérlés

SEC / SET / FSR / HPO / TL fan coil sorozathoz.

A Free egy innovatív, rádióhullám alapú, teljes mértékben vezeték nélküli távvezérelhetőséget nyújtó rendszer csak PENTA fan coilokhoz.
A technológia használatával pontosabb hőmérsékletszabályozás érhető el, és rugalmasabb telepítés válik lehetővé. Az érzékelő a használatra legalkalmasabb helyre szerelhető fel úgy, hogy a hely kiválasztása során nincs szükség a helyiség átrendezésére vagy egyéb benti berendezések mozgatására.

Új egység beszerelésekor nincs szükség a vezérlés újbóli bekötésére, csak a vezérlőegység és az érzékelő beállítására van szükség. A precízebb hőmérséklet érzékelés oka az, hogy az érzékelők a tényleges tartózkodási hely közelében helyezhetők el. Ezzel a kívánt hőmérséklet pontosabban szinten tartható, s energia-hatékonyabb működés érhető el.

A kommunikáció IEE802.15.4 adatátviteli protokollra épül, amely kevesebb mennyiségű információ adatátviteléhez, alacsony fogyasztást és nagyfokú megbízhatóságot biztosító - legjobb megoldás. A rendszert független szervezet vizsgálta és minősítette, melyet az EU illetékes hatóságai elismertek, ezért EU és EFTA államokban engedélyezett a forgalmazása.

A FREE vezérlés elemei:


1. Távvezérlő egység LCD kijelzővel, a navigálás gombokkal történik.
A távvezérlő egység falra, vagy külön állványra szerelhető.
Használatával lehetővé válik a fan coil egység összes működési paraméterének beállítása. Az egység elemmel működik. A hőmérséklet és ventilátor sebesség két nagyméretű gombbal állítható, a kijelzőről könnyen olvashatók le adatok.


2. Fan coilba szerelendő Tápegység (fan coil interfész) a ventilátor és szelepek szabályozására. Az egységet a villamos hálózatra kell kapcsolni.A működéséhez szükséges adatok érkezhetnek távszabályozóból és az egységből is (pl. hőcserélő hőmérséklete).


3. Falra, vagy külön állványra szerelhető Szobatermosztát. A berendezés elemmel működik, és alkalmas a léghőmérséklet adatainak továbbítására a felszerelés helyéről az egyéb eszközök felé.Penta NET vezérlőrendszer több fan coil egységhez

SEC / SET / FSR / HPO / TL fan coil sorozathoz.

A NET egy központi vezérlőrendszer fan coil rendszerekhez, mely Linux operációs rendszer alatt fut (az alkalmazás számítógéppel együtt érkezik, előretelepítve).
Fan coil távvezérlés
A NET szoftver praktikus és gazdaságos megoldást nyújt fan coilok központi vezérléséhez, mely így egérkattintásokkal végezhető el.

Sabiana FCU Sabianet

A termék fő előnye a rendszer rendkívül egyszerű vezérlése, teljeskörű és hetekre bontható időprogram, valamint üzemműködéssel és -körülményekkel kapcsolatos naplózás, historikus adatok egységenként.

PSM-DI multifunkciós vezérlőegység

PSM DI fan coil vezérlő
Továbbá lehetőség van 60 db fan coil egység sorbakötött vezérléséhez (a csatlakozó kábel nem lehet hosszabb 800 m) is, mely így egy intelligens PSM-DI fali távvezérlőegységgel kezelhető.

A vezérlővel a csatlakoztatott egységek külön-külön szabályozhatóak, valamint állítható be a be- és kikapcsolási időzítések a hét minden napjára.
Amennyiben 60 egységnél többet kell egységesen vezérelni, egynél több vezérlőegység alkalmazására van szükség. Minden egységet MB kártyával kártyával kell felszerelni.