Referenciák - a teljesség igénye nélkül

A Kiskőrös Gyógy- és Strandfürdő, Tanuszoda és Kemping hőigényének kielégítése NIBE hőszivattyúk kaszkád kapcsolásával.

NIBE geotermikus hőszivattyús rendszerek kerültek beépítésre a geszti, lőkösházai, csanádapácai, kunágotai, medgyesbodzási, szabadkígyósi valamint kaszaperi vízműtelepre. A szállított 6, 10 és 12 kW-os teljesítményű hőszivattyúk mellé csak NIBE puffertárolók kerültek beépítésre, kizárólag fűtési feladat ellátására tervezték be őket, egyszerű de nagyszerű kapcsolással. Az alábbi gép az újkígyósi vízműtelep gépházában készült.

A Budapesti Műszaki Egyetem könyvtára egy 2013-as pályázat elnyerésével újult meg. Az aula antik burkolata úgy lett helyreállítva, hogy padlófűtési rendszert építettek ki, továbbá az olvasóterem légkezelőjébe utófűtő beépítésével a befújt levegőhőmérsékletet is tovább emelték. A hő termelését egy NIBE geotermikus hőszivattyús rendszer biztosítja. A 2 db 30 kW-os NIBE F1345 hőszivattyú kaszkád üzemben látja el a fűtési rendszert. A hőszivattyús rendszert az épület melletti parkba telepített 16 db 60 m-es vertikális szondamező látja el. A rendszer alkalmas NIBE UPLINK rendszerrel külső felügyelet ellátására, illetve a percenként mért adatok naplózását követően rendszerértékelések készítésére, akár oktatási célzattal is.
NIBE geotermikus hőszivattyús rendszer a Budapesti Műszaki Egyetemen.

Kaposvár, Virágfürdő. Az MTA HNEPTUN hőszivattyújával a fürdő közvetlenül már fűtési célra nem használható 20 – 25 °C-os csurgalék vizének hőforrásként történő felhasználásával a friss víz felmelegítésére és fűtésre.
MTA hőszivattyú csurgalék víz felhasználására a kaposvári Virágfürdőben.

Szolnoki Campus 52 db-os napkollektor rendszere.
Szolnoki Főiskola 52 db-os NIBE napkollektor rendszere.

NIBE geotermikus hőszivattyúk a balatonfüredi egészségházban. Az épület hűtését, fűtését és HMV ellátását a 2 db kaszkádolt kötésben üzemelő NIBE F1330-as tipusú geotermikus hőszivattyú látja el. A hőleadó rendszer négycsöves kialakítású és szimultán fűtésre és hűtésre képes.
NIBE geotermikus hőszivattyúk a balatonfüredi egészségházban.

NIBE geotermikus hőszivattyúk LIDL áruházakban, országszerte. A földhőszondák két NIBE F1330 típusú, 40 kW-os kaszkádolt geohőszivattyún keresztül fűtik az épületet. A hűtésről 2 db HPAC 42 típusú, automata aktív/passzív hűtőmodul gondoskodik. Megépített, NIBE geohőszivattyúval üzemelő áruházak: Törökszentmiklós, Tiszaújváros, Kiskunhalas, Budapest, XVIII. ker. Nagykőrösi út, Heves, Újfehértó, Sümeg, Keszthely, Marcali.
NIBE geotermikus hőszivattyúk aktív és passzív hűtéssel LIDL áruházakban.

Szolnoki Főiskola. Az épület eredeti fűtési rendszere 2 db gázkazánból és magas hőmérsékletű radiátorokból és fan-coilokból állt, összesen több mint 1 MW teljesítménnyel. A hűtést egy kompakt folyadékhűtő biztosította 550 kW hűtőteljesítménnyel. A geotermikus hőszivattyús rendszert a hőveszteség 70% -os teljesítmény fedezetre méretezték, de bivalens kapcsolásban így is több mint 95%-ban biztosítja a szükséges hőmennyiséget. Az 50 db 100 m-es talajszondát hőforrásnak használó 5 db kaszkádolt NIBE F1345-ös hőszivattyú egy tagja állítja elő a HMV-t váltószelep segítségével. A hűtés jelentős része passzív módon kompresszor üzem nélkül zajlik, csak nagy melegben kapcsol kompresszoros üzemre. A rendszer internetes távfelügyelettel rendelkezik a NIBE UPLINK-en keresztül.
Szolnoki Főiskola 5 db kaszkádolt NIBE hőszivattyúja.

NIBE geotermikus hőszivattyúk az újszilvási polgármesteri hivatalban, általános iskolában és óvodában. A rendszer az előkelő második helyezést érte el az Európai Hőszivattyú Szövetség "2014 Hőszivattyús városa" elnevezésű rangos pályázatán.
NIBE geotermikus hőszivattyúk az újszilvási polgármesteri hivatalban, általános iskolában és óvodában.

Admiral Garden, Siófok. Az Ezüstparton épülő új, exkluzív apartmanházak fűtését, hűtését, medence és használati melegvizét is NIBE geotermikus hőszivattyúk adják. A Balaton közelsége miatt a hőforrásul szolgáló talajszondák rendkívül stabil, közel állandó 11-12 °C-os hőmérsékletet képesek tartani télen-nyáron, így az épület üzemeltetési költségei rendkívül alacsonyak. A szép környezet megőrzéséhez energia- és környezettudatosság is társult a beruházó részéről, melyet az épület lakói is nagy örömmel fogadtak. A gépészeti rendszer egésze internetes távfelügyeletre csatlakozik, mely a karbantartó részéről gyors beavatkozást tesz lehetővé bármilyen előre nem látható esemény esetén is.
Admiral Garden apartmanházak fűtését. hűtését, használati melegvíz előállítását NIBE hőszivattyúk végzik.

Hajdúböszörmény, Debreceni Egyetem Főiskolai Kara. A Főiskola és Tanóvoda épületeinek fűtését monovalens rendszerben összesen 7 db 60 kW-os NIBE F1345 típusú geotermikus hőszivattyú látja el, időjárás követő szabályzással kaszkád kapcsolásban. Ez összesen 14 teljesítménylépcsőt jelent, ami finom teljesítmény léptetést eredményez. Hőforrásként összesen 76 db 100 méter mély talajszonda szolgál, fagyálló-víz keverékkel feltöltve. A rendszer NIBE UPLINK internetes távfelügyelettel került felszerelésre, biztosítva ezzel a riasztás lehetőségét rendellenes működés esetén, ezzel együtt a beavatkozás lehetőségét is az esetek legnagyobb részében. Ez jelenleg Magyarországon a legnagyobb NIBE hőszivattyús rendszer.
420 kW összteljesítményű NIBE hőszivattyús fűtési rendszer a Debreceni Egyetem Főiskolai Karán.

Jászfényszaru központja a 2012-es és 2013-as években megújult, négy épület került teljes átalakításra a város gyönyörű tere körül. A Polgármesteri Hivatal épületét 2 db 40 kW-os NIBE F1345 geotermikus hőszivattyú látja el 14 db 100 m-es függőleges szondamező hőforrással, a HMV termelés NIBE napkollektoros rásegítéssel történik. Hasonló rendszer működik a Kaszinó épületében. Itt 1 db 60 kW-os F1345 hőszivattyú látja el a fűtést 10 db-os szondamezővel, a HMV termelés NIBE napkollektorokkal történik. Az Üzletház és Diszkont 40 kW-os hőszivattyújának hőforrása egy-egy 7 db-os szondamező. Ezek a rendszerek fűtést, HMV termelést, passzív és aktív hűtési funkciókat ellátó, teljeskörű megoldások.
NIBE geotermikus hőszivattyúk a jászfényszarui Polgármesteri Hivatal, Üzletház és Kaszinó fűtésére, hűtésére, HMV előállítására.

Eagle Ottawa, Szolnok. 6 darab léghűtéses MTA folyadékhűtő, összesen 2,2 MW hűtési teljesítmény. 38 darab légcsatornázható és magasnyomású PENTA DFCO ipari fan-coil.
Eagle Ottawa, Szolnok. 6 darab léghűtéses MTA folyadékhűtő, összesen 2,2 MW hűtési teljesítmény. 38 darab légcsatornázható és magasnyomású PENTA DFCO ipari fan-coil.

Egy feszített víztükrű 33 m-es úszómedence felhasználásával épült meg az impozáns szolnoki ARÉNA. Az épület üzemeltetése hőcserélőkön keresztül a termálkutak geotermikus energiájára támaszkodik. A medence vizének temperálása, az épület fűtése, a HMV előállítása a kutak vizének felhasználásával történik. Az egyik kút leállítása esetén a 3 db NIBE F1345 60 kW-os hőszivattyú, hőforrásként a csurgalék vizet használva igény szerint hűt vagy fűt. Az energiatakarékosság mintapéldája ez a beruházás. Az élsport mellett szolgálja sok-sok kisgyermek úszó oktatását és versenyzői pályafutásuk kezdetét. A rendszer működése teljesen automatikus.
Szolnoki Aréna - fűtés, HMV előállítás és medence temperálás NIBE hőszivattyúkkal.

Az edelényi L'huillier-Coburg Kastély. Az épület keleti és nyugati szárnya külön fűtési rendszer. A hőközpontokban került elhelyezésre 2-2 db MTA HOC500 hőszivattyú. Épületszárnyanként a Tiechelmann rendszerben kötött szondakörök kapcsolódnak a hőszivattyúkhoz, majd a 2500l-es puffertárolókra dolgoznak 50/44 °C hőfoklépcsővel. Innen kerülnek ellátásra a padlófűtési körök, valamint a légtechnikai rendszer külső friss levegőjének előmelegítése.
L'huillier-Coburg Kastély MTA hőszivattyúi.

Szolnok: Agóra Terminál. Az Agóra Terminál csodálatos megjelenésű, modern építészeti alkotásként valósult meg Szolnok központjában, mint kulturális események leendő színhelye. Az épület fűtési, hűtési és szellőztető rendszerének kialakítása a célnak megfelelően történt, az épület hőszükségletét NIBE geotermikus hőszivattyúk elégítik ki. 2 db 40 kW-os NIBE F1345 és 1 db 60 kW-os NIBE F1345 hőszivattyú dolgozik kaszkád üzemben, a pincében található gépházban. Hőforrásként 24 db 100 m-es vertikális szondamező került elhelyezésre a pinceszint alatt. A rendszer önállóan biztosítja a komplexum téli fűtési energiaszükségletét, átmeneti időszakban a passzív hűtési energiát, és nyáron az aktív hűtési energiát. Természetesen a HMV ellátásról is gondoskodik, mely hűtési üzemben hulladékhő hasznosítással állítódik elő. NIBE UPLINK rendszer segítségével a rendszer internetes távfelügyelete is ellátott.
NIBE geotermikus hőszivattyúk a Szolnoki Aréna hőközpontjában.

Békés külterületi részén épült zöldmezős beruházásként az az elektronikai összeszerelő üzem, amelyet a Heal-Tech Kft., mint tulajdonos épített. A beruházó különösen fontosnak tartotta az épület üzemeltetési költségeinek leszorítását, a környezetbarát és korszerű megoldások használata mellett az energiafelhasználás minél alacsonyabbá tételét. Korábbi jó tapasztalataik és ismereteik alapján talajszondás hőszivattyús rendszer, valamint napkollektorok és napelemek alkalmazása mellett döntöttek. A rendszer teljes egészében NIBE elemekből épült fel. Az üzem fűtését, passzív hűtését és használati melegvíz igényének kielégítését egy 30 kW-os NIBE F1345 hőszivattyú berendezés látja el teljes egészében. A NIBE Uplink szolgáltatásnak köszönhetően internetes távelérés kiépítése is megtörtént, ezzel biztosítva bárhonnan a folyamatos felügyeletet az arra jogosultaknak.
Zöldmezős beruházás egy példája - környezetbarát és korszerű talajszondás hőszivattyús rendszer, napkollektorok és napelemek alkalmazása.

Magánház, Bp. 3. kerület. A Duna partján felépülő családi ház megjelenésében és energetikai kialakításában is megfelel korunk követelményeinek. Az épület padló-temperáló és mennyezetfűtéssel rendelkezik, a mennyezeti rendszer természetesen a passzív üzemű hűtést is biztosítja. A helyiségenkénti szabályozás optimalizálja a fűtési-hűtési igény kielégítését. A teljes gépészeti rendszer központja egy NIBE geotermikus hőszivattyús rendszer, hővisszanyerő szellőztető berendezéssel kiegészítve. A 8 kW-os NIBE F1145 hőszivattyú és passzív hűtési moduljának kiszolgálására 2 db 100 m-es vertikális szonda áll rendelkezésre. A hőszivattyú vezérlése időjárást követően szabályozza a mennyezetfűtési kört, padlófűtési kört, HMV ellátást és passzívhűtést.
NIBE geotermikus hőszivattyús rendszer, hővisszanyerő szellőztető berendezéssel kiegészítve egy budapesti magánházban.

Várpalota Polgármesteri Hivatal és Turi György Iskola. Várpalota városának központjában elhelyezkedő két önkormányzati létesítmény is megújult energetikai oldalról. A Polgármesteri Hivatal és a Várkerti Általános Iskola egyaránt új hőszigetelt nyílászárókat kapott, valamint új hőtermelőket is. A korábbi közvetett távhő üzemű radiátoros fűtési rendszer táplálását immáron a NIBE korszerű geotermikus hőszivattyúi végzik. A kiváló földhőtani adottságoknak köszönhetően a fűtési energia jelentős részét immáron takarékos módon állítja elő a rendszer az épületek számára. További költségcsökkentési megfontolásból mindkét épület helyi villamos vízmelegítői helyett már a NIBE hőszivattyúi központilag termelik a használati melegvizet.
Várpalola Polgármesteri Hivatal energiatakarékos NIBE hőszivattyúi.

ARENA CORNER Irodaház, Budapest. 526 db álmennyezet fölötti légcsatornázható Penta fan-coil került beépítésre.
Arena Corner irodaházba 526 db légcsatornázható Penta fan-coil került beépítésre.

Béres Gyógyszergyár Zrt. Szolnoki Gyára. Telepített MTA folyadékhűtő egységek: AST 162 N, AST 162 SSN, CYG 251, TAE 502, TAEevo M10, TAN 079 N, TAN 079 SSN, TAN 162 SSN.
Béres Gyógyszergyár Zrt. MTA folyadékhűtői.

NIBE F1145 egy átfolyós kombi pufferrel, napkollektor rendszerrel. Három kevert kör, az épületkomplexum 3 zónás (földszint, emelet, melléképület), két RMU40 és egy belső érzékelő végzi a szabályozást.
NIBE hőszivattyú átfolyós kombi pufferrel, napkollektor rendszerrel.

A jászberényi Dr. Terplán Zénó Szakképző Iskola NIBE hőközpontja. Az impozáns intézmény fűtését, aktív/passzív hűtését és használati melegvíz ellátását 2 db NIBE F1330 60 kW-os, és 1 db 40 kW-os talajhő szivattyúnk látja el kaszkád kapcsolásban.
Dr. Terplán Zénó Szakképző Iskola hőközpontja 2 db NIBE hőszivattyúval.

Empire Szépségklinika, Mosonmagyaróvár. Hűtőgép: 134 kW-os, vízhűtéses folyadékhűtő, MTA OC 350. Álmennyezet feletti, légcsatornázható Penta Fan-coil-ok. Szellőzés: 4460 m3/h légszállítású, WEGER Diwer 96 ZL/AL típusú légkezelő, gőz légnedvesítővel, vezérléssel.
MTA Ocean beltéri vízhűtéses folyadékhűtő a mosonmagyaróvári Empire Szépségklinikán.

F.Segura, MTA folyadékhűtő referencia.
MTA folyadékhűtő, F.Segura.

Pelikán Üzletközpont, Szolnok. MTA GALAXY 180 SSN folyadékhűtők 1,5 MW teljesítménnyel és 17 db WEGER légkezelőgép.
MTA folyadékhűtők Weger légkezelőkkel a szolnoki Pelikán Üzletközpontban.

SYMA csarnok: 2 db 626 kW-os csendesített csavarkompresszoros folyadékhűtő, 17 db WEGER légkezelő és 12 db Samsung DVM rendszer leszállítása, és beszerelése.
SYMA csarnok: 2 db 626 kW-os csendesített csavarkompresszoros folyadékhűtő, 17 db WEGER légkezelő és 12 db Samsung DVM rendszer leszállítása, és beszerelése.

UNITEF Irodaház. Az épület teljes fűtését, használati melegvíz ellátását és aktív/passzív hűtését 2 db NIBE F1330 60 kW-os geohőszivattyú biztosítja kaszkád kötésben.
Unitef irodaház teljes fűtését és HMV ellátást NIBE hőszivattyúk adják.

Vecsés, Hotel Stáció****. 3 db F1330 60 kW-os NIBE geohőszivattyú monovalens rendszerben látja el a wellness hotel bővítmény fűtését, hűtését, HMV ellátását, medence temperálását. A hőforrás oldal 3 db forrás és 6 db nyelőkútból áll. A hőleadó rendszer kétcsöves kialakítású.
Monovalens NIBE hőszivattyús rendszer a vecsési Stáció Hotelben.

Tata, Kristály Imperium Hotel****. Magyarország egyik legidősebb szállodájának, amely 1770 óta fogad vendégeket, fűtés korszerűsítésében és bővítésében 3 db NIBE F1330 60 kW-os földhőszivattyú kapott szerepet. A kaszkádkötésben és bivalens rendszerben üzemelő hőszivattyús rendszer energiahatékonysága azért is kimagasló, mert a fűtést, hűtést, HMV készítést, medencetemperálást szimultán módon valósítja meg, ezen kívül valamennyi az épületben létrejövő hulladékhő is hasznosításra kerül.
Bivalens NIBE hőszivattyús rendszer Tatán, a Kristály Hotelben.

Klenáncz Méhészet, Dömsödön. 5 db melegvíz előállító rendszer a kikristályosodott méz cseppfolyós állapotba hozásához, a csomagolás elősegítésére, összesen 64 db NIBE FP215 tipusú síkkollektor felhasználásával.
Klenáncz Méhészet NIBE napkollektorai Dömsödön