Tervezés

Hőszivattyú, folyadékhűtő és fan-coil rendszerek tervezése, méretezése.

Hőszivattyú, folyadékhűtő és fan-coil rendszerek tervezése
Munkáink során minden esetben az adott beruházási költségeknek megfelelő, legjobb energiahatékonyságú rendszer létrehozására törekszünk. Termékeink kiváló működésének tervezési feltételeit a gyártói előírások pontos ismerete és tervező kollégáink nagy gyakorlati tapasztalata garantálja. A szakmában eltöltött és cégünk születését is megelőző évek tapasztalata, épületgépész tervező mérnökeink szakmai felkészültsége jelent garanciát arra, hogy egyedi igények által összeállított rendszer a leghatékonyabban szolgálja ügyfeleink kényelmét.

Ezt a tudást adjuk át folyamatosan a kreatív munkára fogékony tervező partnereinknek, akiknek továbbképzését folyamatosan biztosítjuk.

Munkájuk alapját az aktualizált tervezői segédletünk adja. Kollégáink biztosítják a beruházó igényeinek megfelelő, vagy ahhoz legjobban közelítő kapcsolást, míg gépész tervező partnereink készítik el a szükséges kiviteli terveket, anyagkiírásokat, szorosan együttműködve mérnök kollégáinkkal.

Az általunk forgalmazott és beépítésre javasolt berendezések helyes kiválasztását a gyártók kiválasztó szoftverei segítik, valamint a legfejlettebb szoftvereket és legkorszerűbb méretezési eljárásokat használva válnak a megtervezett rendszereink a megvalósítás során minden esetben maximálisan takarékossá, környezetkímélővé, üzembiztossá, hosszú időn át szolgálva megrendelőink igényeit.

Igaz ez egy családi ház hőszivattyús fűtésétől, hűtésétől, egy nagy irodaház, szálloda, vagy iskola igényes komfortjának biztosításáig minden munkánkra.

A közreműködésünkkel készült tervek nem tudományos elképzelések, kísérletek a beruházó pénzével, hanem kiforrott hátterű, kizárólag a szükséges szolgáltatásokat a lehető legegyszerűbb módon pontosan teljesítő dokumentumok.

Napkollektor rendszerek tervezése, szolárhozam szimuláció.

Napkollektor rendszerek tervezése, szolárhozam szimuláció
Napkollektoros rendszerek tervezéséhez szolár szimulációs szoftvert használunk. Napkollektor rendszereink megfelelő méretezését a Penta-Klíma Kft. prémium NIBE napkollektoraihoz igazodó szimulációs program segítségével is ellenőrizzük. A napkollektoros rendszerek esetében a primer energia egy változó energiaforrás, így a leadott energia kiszámítása egyszerű képletekkel nem meghatározható. Különösen fontos kérdés nagyobb rendszerek esetében, melyeknél a várható energiahozamot szimulációs szoftverek nélkül nem lehet meghatározni. Az alkalmazás használatával paraméterezhetők a hazai időjárási viszonyok és a rendszerre vonatkozó adatok is.

Az általunk használt szoftver a végeredményt matematikai modellszámítások alapján, percenkénti bontásban adja meg, melynek alapját előre felvett évek meteorológiai adatai, a várható energia fogyasztás mértéke, valamint a napkollektoros rendszerben felhasznált elemek tulajdonságai alkotják. Meghatározható az éves szolárhozam és a rendszer használata által megakadályozott széndioxid keletkezésének mennyisége.

A tényleges értékek az időjárás, a fogyasztás változása és egyéb tényezők függvényében eltérhetnek a szoftverrel kalkulálttól, azonban jelenleg így határozható meg a legpontosabban az optimális rendszernagyság és a várható szolárhozam.